A könyv

A cipőm a hangszerem

"A sztepptánc közel négyszáz éves története igen gazdag és szövevényes, sok-sok szállal kapcsolódik az ember alkotta világhoz: politikához, történelemhez, humanitárius törekvésekhez, esztétikához, zenéhez, a színpad és a film világához" olvasható a 370 oldalas, fotókkal illusztrált könyv bevezetésében, amely nemcsak a műfaj szerelmeseinek nyújt izgalmas olvasmányt, a leghíresebb táncművészek életrajzaival.

A kötetből természetesen nem hiányozhat Fred Astaire, Gene Kelly, Ginger Rogers vagy Eleanor Powell sem, de az itthon kevésbé ismert világsztárok, mint Bill Bojangles Robinson, a Nicholas Brothers, a Coles & Atkins duó, Peg Leg Bates és sokan mások is felvonulnak.

Volt, amikor a sztepptánc tartotta az emberekben a lelket háború és gazdasági válság alatt, és volt, amikor rövid időre elfelejtette a világközönség. Beleszövődik az emberi jogokért és a mindennapi apró igazságtételekért folyatott harc története is. Régóta része, és a jövőben is része marad a színpadi világnak.

Az összefoglaló mű bemutatja a történelmi hátteret, felvillantja a huszadik századi amerikai showbiznisz történetét, nyomon követi a műfaj alakulását. Negyvenhat híresség életrajzát és egy komplett sztepptánc figurakatalógust is tartalmaz.

Illényi Katica előszavával


Megrendelés postai utánvéttel Magyarország területére a pirotapteam@gmail.com-on!